Česta pitanja i odgovori

Kako se naručiti na pregled
Za specijalističke pretrage u našoj Klinici bolesnici se mogu naručiti osobnim dolaskom u Bolničku jedinicu za centralno naručivanje bolesnika (prizemlje Upravne zgrade, na glavnom ulazu u bolnicu), putem telefona na broj 01/2826 186, telefaksa na broj 01/2826 188 ili elektroničkom poštom (e-mailom) na adresu narucivanje@bfm.hr uz priloženu presliku uputnice doktora primarne zdravstvene zaštite i presliku nalaza doktora specijaliste s indiciranom zdravstvenom uslugom.
Pritom je obavezno istaknuti i sljedeće podatke:
Ime i prezime bolesnika
MBO (matični broj osiguranika sa zdravstvene iskaznice)
Adresa i broj telefona bolesnika za kontakt
Vrsta zdravstvene usluge za koju se bolesnik naručuje

Radno vrijeme 

Ambulantna služba za hitan prijam bolesnika (odraslih i djece) radi od 0 do 24 sata.

Kako doći do nas?
Ako koristite javni prijevoz: tramvajske linije broj 8 i 14 u smjeru Mihaljevca odvest će vas do stanice „Gupčeva zvijezda“ na kojoj silazite. Uputite se Mirogojskom cestom do križanja s malom uličicom Rockefellerova odakle možete ući u Kliniku. Ulaz automobilom u Kliniku moguć je isključivo s Mirogojske ceste br. 8 (ulazna rampa). 

Što ako se želim testirati na HIV?

Testiranje na HIV provodi se u HIV ambulanti svakim radnim danom od 15.30 do 18.30 sati. Testiranje je anonimno, besplatno i povjerljivo. Nije vam potrebna zdravstvena iskaznica niti uputnica liječnika primarne zdravstvene zaštite. Prije i poslije testiranja provodi se savjetovanje. Dodatne informacije na telefon savjetnika:  Ivana Benković, mag. psih. 01/2826 147.

Što ako trebam potvrdu o HIV statusu na ime i prezime (dokumenti, viza i slično)?
Ukoliko trebate potvrdu o svom HIV statusu za vizu ili neki drugi dokument gdje mora biti navedeno vaše ime i prezime,  javite se Odjelu za dijagnostiku krvlju prenosivih bolesti Hrvatskog zavoda za transfuziju u Petrovoj ulici br. 3, u Zagrebu. Uzimanje uzoraka obavljaju radnim danom od 7:30-11 h.
Dodatne informacije možete dobiti na sljedećem telefonskom broju: 01/ 46 00 325

Testiranje na HIV preko uputnice liječnika primarne zdravstvene zaštite
Ukoliko ste upućeni od svog liječnika primarne zdravstvene zaštite na HIV testiranje tada se javite u dijagnostičku ambulantu Klinike od 7.00-9.00h koja se nalazi odmah nasuprot porte.