„Biram zdravlje“ - javnozdravstvena akcija PLIVE i Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“

PLIVA i Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u subotu 28. studenog od 10 do 14 sati na zagrebačkom Cvjetnom trgu organiziraju javnozdravstvenu akciju „Biram zdravlje“. Akcija se organizira u sklopu globalnog pokreta Movember s ciljem podizanja svijesti o značaju prevencije u borbi protiv upalnih bolesti prostate i važnosti brige za muško zdravlje. 
Za vrijeme održavanja akcije svi zainteresirani imat će priliku porazgovarati i savjetovati se sa specijalistima infektolozima Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, dobiti informacije o zdravlju prostate, mjerama koje pomažu u održavanju tog zdravlja i važnosti obavljanja redovitih pregleda. PLIVINI djelatnici koji su tijekom studenoga puštali brkove dijelit će pečene kestene koji predstavljaju simbol prostate.
Sam naziv Movember je složenica engleskih riječi moustache (brkovi) i November (studeni). Akcija je pokrenuta 2003. godine u Melbourneu, a dvanaest godina kasnije postala je globalni projekt kojem se pridružuju milijuni muškaraca diljem svijeta. 
Upravo su preventivni pregledi od ključne važnosti pri ranom otkrivanju upalnih bolesti prostate. Uključivanjem u javnozdravstvenu akciju „Biram zdravlje“ dajete podršku u borbi protiv upalnih i drugih bolesti prostate te postajete dio zajedničke brige za zdravlje. 
Pridružite nam se u subotu na Cvjetnom trgu i odaberite zdravlje jer su prevencija, edukacija i prihvaćanje zdravih životnih navika pr(a)vi korak na putu do zdravlja. 

Za dodatne informacije, kontaktirajte:

 
Tamara Sušanj Šulentić
Direktorica Komunikacija
PLIVA HRVATSKA d.o.o.
Tel:  +385 1 3724 852
Fax: +385 1 3724 358
E-mail: tamara.sulentic@pliva.hr 


Prof.dr.sc. Alemka Markotić 

Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, Zagreb
Tel: +385 91 4012 648)
E-mail: alemka.markotic@gmail.com


Više informacija pročitajte OVDJE

Odoo text and image block